Raaka-aineita ja tarvikkeita luonnonkosmetiikan valmistukseen

Olen saanut kyselyjä, mistä voisi löytää valmistusvälineitä ja raaka-aineita DIY-kosmetiikkaa varten. Tiedän, että en tiedä lähellekään kaikkea, mutta tässä tulee muutama vinkki aloittelijoille. Jos sinulla on hyviä sivustoja tiedossa, vinkkaathan niistä vaikkapa kommenttiboksin kautta☺

Muutama lähipäivinä valmistunut tekele, joihin raaka-aineet on hankittu Limepopilta, Aroma-Zonelta ja Aliacuralta. (Lapuissa ei ole INCI-listoja vaan joitain tuotteiden sisältämiä aineksia lueteltuina ihan vaan itselle muistutuksena.) 


LIMEPOP

Limepop on suomalainen verkkokauppa, jolla ei ole myymälää mutta noutomahdollisuus Helsingin Kalliosta. Valikoima on hyvä, vaikka ei luonnollisesti vedä vertoja Keski-Euroopan verkkokauppojen valtaville valikoimille. Öljyt ja kasvivedet on pakattu kierrätettäviin apteekkilaatuisiin PET-pulloihin, osa pienemmistä pulloista on ruskeaa lasia. Sivuilta löytyy kirjasto ja blogi, joista löytyy tietoa ja vinkkejä kosmetiikkaharrastukseen. Sivustolta löytyy myös pakkaus- ja tarvikemateriaaleja. Suomalaisista verkkokaupoista Limepopilla taitaa olla kattavin valikoima ainakin öljyjen suhteen sekä erinomainen hinta-laatusuhde.

SAIPPUAPAJA

Suomalainen Saippuapaja palvelee paitsi verkkokaupan, myös noutopuodin muodossa Vehmaalla parina päivänä viikossa. Se myy kosmetiikan raaka-aineita sekä pakkaus- ja tarvikemateriaaleja ja järjestää pienryhmäkursseja. Lisäksi myynnissä on valmista luonnonkosmetiikkaa. Saippuapajalta löytyy vähän erikoisempia öljyjä, kuten appelsiininsiemen-, tomaatinsiemen- ja papaijansiemenöljyä.

LAHTISEN VAHAVALIMO

Tämän suomalaisen perheyrityksen valikoimiin kuuluu mehiläisvahan ja hunajan lisäksi paljon kosmetiikan valmistajia kiinnostavia tuotteita, kuten kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä ja pakkaustarvikkeita. Myynnissä on myös valmista kosmetiikkaa ja pesuaineita. Yrityksellä on verkkokaupan lisäksi myymälä Hausjärvellä.

ALIACURA
Tällä saksalaisella sivustolla on laaja valikoima kaikkea mahdollista, mitä toivoa saattaa. Chrome-selain kääntää saksan riittävän sujuvasti englanniksi, jos saksankieli ei kuulu vahvuuksiin, Sivustolta löytyy kosmetiikan raaka-aineiden lisäksi reseptejä ja jonkin verran myös purkkeja ja pulloja tuotteiden säilytykseen. Muita tarvikkeita on ainakin tällä hetkellä valikoimissa varsin vähän. Tykkään erityisesti runsaasti valikoimasta emulgaattoreita ja pinta-aktiiviaineita. Aliacuralta vastattiin itselleni nopeasti ja ystävällisesti sähköpostitiedusteluihin (englanniksi).

ALEXMO COSMETICS

Tämäkin on saksalainen verkkokauppa, jossa on hyvät valikoimat raaka-aineita ja Aliacuraa huomattavasti enemmän myös tarvikkeita valmistukseen. Sivuston kielen saa oikeasta yläreunasta vaihdettua saksasta englanniksi. Alexmo on toiminut vuodesta 2006. Sivustolta löytyy käytännöllinen taulukko erilaisten emulgaattoreiden käytöstä ja käyttötarkoituksista. Sinne on myös kasattu erilaisia settejä, kuten kattava tarvikesetti DIY-aloittelijalle.

AROMA-ZONE

Ranskalainen Aroma-Zone ei tarjoa valmista mahdollisuutta vaihtaa sivun kieltä englanniksi (miksi en ole yllättynyt), mutta onneksi Chrome kääntää! Tältä sivustolta löytyy valtavat valikoimat erilaisia öljyjä, kukkaisvesiä, aktiiviaineita, eteerisiä öljyjä, kasvijauheita ja VAIKKA MITÄ! Sivustoa voisi selata tuntikausia. Purkit ja purnukat sekä valmistustarvikkeet ovat myös melko hyvin edustettuina. Ainoa juttu jota en voi suositella on digitaalivaaka, jolla nakkasin vesilintua (no en oikeesti) ja ostin omani täältä. Sivustolta löytyy opas eteerisistä öljyistä sekä valtava määrä erilaisia reseptejä.

Tämänpäiväisen tekeleen raaka-aineet. En ole perehtynyt täydellisesti INCI-listojen tekemiseen, joten tämä ei välttämättä ole ihan oikeaoppisesti tehty, mutta halusin nähdä miltä se suurinpiirtein näyttäisi. Kyllä tuollaisella incillä varustetun voiteen voisi jo ostaakin :D


Itse haikailen päivittäin seuraavien juttujen perään:

  • Kunnollinen sekoittaja. Tällä hetkellä olen maidonvaahdottimen, sähkövatkaimen ja sauvasekoittimen varassa. Mitä enemmän luen aiheesta, sitä enemmän olen kujalla siitä, mikä olisi hyvä ratkaisu. Kai Blendia olisi kätevä pienille määrille, mutta koska sitä ei enää valmisteta, sen hankkiminen on vaikeaa ja kallista. Labrasekoittajat on kalliita, mutta toisaalta sellaisen hankkiminen jossain vaiheessa houkuttelisi. Tällainen voisi olla hyvä, tai sitten ei ole. Jos jollain on hyviä vinkkejä, niin otan kaiken vastaan!
  • pH-mittari. Olen elänyt liuskojen varassa, mutta haluaisin kunnollisen digitaalisen mittarin. Tiedäpä nyt sitten niistäkin, että mikä on hyvä. Täytynee vaan ostaa joku ja kokeilla. 
  • Hot Plate. Lämmityslevy vai miten se suomennetaan? Lämmittelen rasva- ja vesifaasejani kattilassa ja käytän apuna TÄTÄ paistomittaria. Toisaalta levyjä olisi sitten hyvä olla kaksi, mikä taas vie rahaa ja tilaa ja sen sellaista. Magneettisella sekoittajalla varustettu lämmityslevy houkuttelee, ehkäpä sen kaveriksi voisi hankkia ilman sekoittajaa olevan lämmityslevyn. Mutta sitten pitäisi olla vielä se sekoitin, jolla saa kunnolla kierroksia, sillä jotkut emulgaattorit vaativat high shear -sekoitusta. Argh. 
  • Labra. Odottelen lottovoittoa. 
Siinä nyt muutama ostopaikka ja linkkivinkki, toivottavasti joku aloitteleva diy-intoilija saa näistä vinkeistä jotain irti☺

Kommentit

ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suositut tekstit

728x90