DIY koivunmahla-mango-porkkana kasvoputsari

Olen valmistanut lähikuukausina lukuisia puhdistusvoiteita ja todennut, etten luultavasti tule enää ostamaan kasvojen puhdistustuotteita kaupasta. Toisinaan puhdistan meikit öljyllä ja musliiniliinalla, mutta tämän jälkeen käytän vielä pesuvoidetta viimeistelemään kasvojen puhdistuksen. Nykyisin tosin pyyhin öljyllä lähinnä silmämeikin rippeet, mitä joskus jää suihkun jäljiltä jos kasvoilla on ollut runsaammin meikkiä. Puhdistusvoiteisiin käytän yleensä paljon öljyjä ja pidän pesutehon ja pH:n riittävän matalana, jotta ihon oma happovaippa ei vaurioituisi. Pinta-aktiiviaineet ovat oma maailmansa, mutta tähän putsariin valitsin helppokäyttöiset ja Suomesta helposti saatavat vaihtoehdot.

Tämän puhdistustuotteen koostumus on jotain geelin ja voiteen väliltä, iholle levittäessä se tosin tuntuu lähinnä voiteelta. Tykkään käyttää Konjac-sientä puhdistusaineen kanssa, mutta tämä huuhtoutuu iholta pois melko hyvin ilmankin. Muista hieroa puhdistusainetta ihoon riittävän kauan, jotta sen sisältämät öljyt ehtivät vaikuttaa ja iho puhdistuu kunnolla liasta ja meikistä.

Valmistukseen tarvitset pieniä astioita kuten vaikkapa pieniä lasisia säilykepurkkeja tai desimittoja, tarkan vaa'an (itselläni on tämä), lusikoita tms. sekoitukseen ja desinfiointiainetta välineiden desinfiointiin. Muista aina hyvä hygienia ja se, että vesipesu ei riitä puhdistamaan valmistusvälineitä, koska vesi sisältää paljon kaikkea sellaista, mitä et tuotepurkkeihisi halua. 

Alla olevalla ohjeella valmistat 100 g putsaria. Voit käyttää mitä öljyjä haluat ja korvata vaikka kaikki reseptin öljyt yhdellä lempiöljylläsi. Itse käytän putsareissa aina risiiniöljyä yhtenä öljynä sen puhdistavien ominaisuuksien vuoksi. Eteeriset öljyt voi jättää kokonaan pois tai käyttää sellaisia, jotka itseä miellyttää. Säilöntäainetta en suosittele jättämään pois, mutta jos et käytä sitä, säilytä tuote jääkaapissa ja käytä muutaman päivän sisällä. Reseptissä käytetyn Rokonsalin voi toki korvata jollain muulla säilöntäaineella. 




FAASI 1
Sekoita ksantaani koivunmahlaan. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi pienellä maidonvaahdottimella, mutta toki myös käsin. Ripottele ksantaani koivunmahlaan vähän kerrallaan jotta vältyt paakuilta. Kun ksantaani on sekoittunut täysin veteen, lisää hunaja ja sekoita kunnolla. Anna seoksen seisoa ja jähmettyä sen aikaa kun valmistelet muita faaseja.

FAASI 2
Tämä ei varmasti ole perinteisin sekoitussuhde, mutta olen saanut tällä seoksella itseäni miellyttävän koostumuksen tuotteisiin. Sekoita Plantapon ja Lamesoft varovasti keskenään pienessä astiassa. 

FAASI 3
Sekoita öljyt ja mangovoi pienessä astiassa. Laita astia lämpimään vesihauteeseen ja anna mangovoin sulaa, sekoittele seosta. Kuumavesihauteen ei kuulu olla kiehuvaa, sillä mangovoi sulaa noin 40-45 asteessa. Öljyjä ei kannata lämmittää tarpeettomasti jotta niiden ominaisuudet säilyvät. 

Sekoita faasit 2 ja 3 keskenään varovasti sekoittaen. Kaada sekoitetut faasit 2+3 faasiin 1 ja sekoita taas tasaiseksi. 

FAASI 4
Lisää seokseen halutessasi E-vitamiiniöljy ja eteeriset öljyt. Tässä vaiheessa olisi hyvä mitata tuotteen pH, sillä Rokonsal toimii tuotteissa joiden pH on alle 5 ja pH-arvoon voivat vaikuttaa hyvinkin pienet muutokset reseptissä. Omani näytti liuskatestillä alle viittä, mittari on vielä toistaiseksi ostoslistalla. pH:ta voi tarvittaessa laskea esimerkiksi maito- tai sitruunahapolla tippa kerrallaan. Lopuksi lisää säilöntäaine. 



Äkkiseltään tämäkin voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta kokeilemalla oppii ja ehkäpä jopa koukuttuu. Vaikka reseptissä on muutama vaihe, se on kuitenkin simppeli toteuttaa eikä tässä tarvitse sen kummemmin mittailla faasien lämpötiloja. Oranssi väri on peräisin porkkanaöljystä, joten käyttäessäsi jotain muuta öljyä ulkonäkö tulee olemaan erilainen. Veden sijaan tykkään itse yleensä käyttää hydrolaatteja ja koivunmahlaa, mutta toki myös steriili vesi käy. Koivunmahla toimii muuten myös yllättävän hyvin kasvovetenä, suosittelen testaamaan. Mikäli innostut testaamaan tätä reseptiä, muista kertoa kokemuksistasi☺

Kommentit

ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suositut tekstit

728x90