Lakritsi-kaakao-proteiinimukikakku


Mukikakku on nopea välipala, josta voi helposti tehdä terveellisen version omaan ruokavalioon sopivaksi. Itse heittelen sekaan mitä käsiin sattuu osumaan, mutta yleensä mukana on aina banaani, proteiinijauhe, kaurahiutaleet tai -jauhe sekä leivinjauhe. Monesti laitan myös kananmunan, mutta tämä versio oli maultaan ja koostumukseltaan erinomainen ilman munaa. Tästä tuli vahingossa niin hyvä, että vahinko on laitettava kiertämään. Vegeversion tästä saa käyttämällä heraproteiinin sijaan jotain kasviproteiinijauhetta. Kaikkea voi onneksi aina soveltaa☺





Laita kaikki ainekset astiaan ja muussaa sauvasekoittimella. Öljyä kevyesti isohko muki esimerkiksi kookosöljyllä, kaada "kakkutaikina" mukiin ja mikrota noin 1,5-3 minuuttia. Oma kakkuni meinasi kohota vähän turhan paljon mukin reunojen yli reilun minuutin kohdalla, jolloin painelin sitä varovasti lusikalla alemmas ja mikrotin vielä toisen minuutin.

Ennen mikrotusta. Tämä kuvassa oleva mukikakkutaikina on vähän vaaleampaa, koska tämä on eri versiosta, jossa ei ole kaakaojauhetta. 


Kumoa mukikakku lautaselle. Omani katkesi tällä kertaa kumoamisvaiheessa sopivasti puolivälistä, joten laitoin väliin sokeritonta vadelmahilloa ja Foodinin kookosmannaa*. Kevyempi versio olisi toki mahdollinen ilman täytteitä, maapähkinävoita ja hunajaa, mutta koska en juurikaan rajoita omia syömisiäni, niin tästä tuli herkkuversio.

Tässä toinen versio muuten samalla ohjeella, mutta ilman kaakaojauhetta, proteiinijauheen makuna minttusuklaa ja extrana ruokalusikallinen valkosuklaahippuja.

*) affiliate-linkki

Kommentit

ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suositut tekstit

728x90