Tyrnitrifle

Laitoin muutama päivä sitten Instagram Storyyn kuvan aamiaisesta, joka poiki niin monta "mitä tossa on" -kyselyä, että koin helpoimmaksi kirjoittaa aiheesta blogipostauksen. Olin kyllä jo ajatellut luopua tästä blogin näpyttelystä, mutta ehkä näin puolen vuoden välein on ihan sopiva tahti kirjoitella. Eipähän käy liian uuvuttavaksi.

Löysin muutama viikko sitten tämän aamiastriflen ohjeen K-Ruoka -sivustolta ja mietin, että tuota reseptiä on pakko kokeilla vähän tuunata. Fitnessihmisille nyt heti tiedoksi, että ei, en ole laskenut makroja enkä mikroja, että laskekaa ihan ite jos kiinnostaa laskea ja jalostakaa reseptiä sen mukaan. Tässä siis minun versioni, joka ei ihan älyttömästi poikkea alkuperäisestä. Jos kirpeä tyrnimarja ei helli makunystyröitäsi, kokeile vaikkapa mustikoita ja vadelmia. Sitä täytyy muuten kokeilla seuraavaksi itsekin!



TYRNITRIFLE

Chiavanukas


En normaalisti syö jugurttia, vain joskus harvoin ostan purkillisen maustamatonta versiota. Nyt olen kuitenkin löytänyt Paavola Kotijuustolan jugurtit, joista olen testannut vaniljaa, mustaherukka-pellavaa ja hunaja-omenaa. Aivan ihania kaikki, eikä muuten maistu esanssi! Tätä löytyisi tyrnin makuisenakin, mutta valitettavasti en bongannut sitä lähikaupastani, joten tähän trifleen päätyi hunaja-omenaa. 

Sekoita ainekset ihan vaikka lusikalla (myös haarukka käy jos et omista lusikkaa) ja laita muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkappiin tekeytymään. Itse tein vanukkaan edellisenä iltana, joten trifle valmistui seuraavana aamuna varsin nopeasti. Taatelijauhe ei ole pakollinen, mutta tuo mukavasti makeutta. Voit käyttää myös esimerkiksi hunajaa, kuten alkuperäisessä ohjeessa. 


Tyrnismoothie
  • 100 g tyrnimarjoja
  • 1 banaani
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 100 g raejuustoa
  • 1 rkl taatelijauhetta
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Itse käytin vanhaa kunnon Bamixia. Taatelijauhe on taas vapaa valinta ja korvattavissa hunajalla tai muulla haluamallasi makeutuksella. 

Jugurttikerros
  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl lucumaa
  • jälkiruokamaustetta (sis. vaniljaa, inkivääriä, kanelia, anista ja neilikkaa)
Sekoita lucuma ja mausteet jugurttiin. Lucuma on totaalisen optional ja mausteena voi käyttää mitä tahansa jälkiruokiin sopivia mausteita, kuten vaniljaa tai inkivääriä. 

Sitten vaan kaikki kolme soosia kerroksittain laseihin ja triflet ääntä kohti. Marjoja voi ja kannattaa laittaa kerroksien väleihin aistinautintojen ja ravintoaineiden saannin maksimoimiseksi. Bon Appétit ja ihanaa äitienpäivää! <3 




Kommentit

ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suositut tekstit

728x90